over onze bijen

In het seizoen telen wij van diverse lijnen,met bewezen goede kwaliteiten, Buckfast P0 en F1-koninginnen. Deze jonge koninginnen worden hier lokaal op onze imkerij in alle vrijheid bevrucht en aangezien de imkerij nogal afgelegen ligt zal dit klusje hoofdzakelijk door darren van onze eigen volken worden geklaard. Vanzelfsprekend leveren we de koninginnen ook onbevrucht zodat imkers ze kunnen laten bevruchten op eigen stand of een bevruchtingsstation naar keuze.

Vanaf voorjaar 2024 zullen we ook kleine series kunstmatig geinsemineerde P0 koninginnen met uitstekende genetica kunnen leveren.

We streven ernaar om koninginnen te telen die aan de hoogste eisen kunnen voldoen. Zo is VSH gedrag een eigenschap waar we op selecteren naast kenmerken als zachtaardigheid, goede raatzit en overwintering. Uiteraard moeten de dames ook heel graag veel honing willen halen en hebben we liever geen kilo’s  propolis in de kasten. De enkele keer dat er een volk ontstaat met minder plezierige eigenschappen dan wordt deze kast voorzien van een nieuwe koningin en wordt al het darrenbroed uitgesneden en zodoende hebben we een fijne collectie bijenkasten waarmee het heerlijk imkeren is.

Imkers die bij ons een koningin hebben aangeschaft zijn oprecht verbaasd en verheugd als ze na verloop van tijd de veranderingen in hun volken bemerken en bestellen er vaak dan meer voor de rest van hun kasten of voor bevriende imkers. Uiteraard zijn we blij met zulke tevreden klanten, maar we blijven liever een beperkte hoeveelheid koninginnen van uitzonderlijk goede kwaliteit leveren dan grotere aantallen van iets mindere kwaliteit puur omdat de vraag er is. In principe telen we koninginnen van Mei tot Augustus en proberen elke week een serie beschikbaar te hebben, maar wij hebben natuurlijk ook wel eens een weekje vrij dus neem even contact met ons op als u zeker wilt weten of we kunnen leveren in de periode die u het beste uitkomt.