Voorjaar!

Eindelijk is het weer voorjaar en de bijen hebben er zin in!

Dit zijn 6-raams Dadant Blatt kasten van de firma Lyson. Ik ben er zéér tevreden over! Er zitten overwinterde zustervolken, F1 dochters van de B101 in die het werkelijk fantastisch doen!

Het broed ontwikkelt supersnel en de jonge koninginnen leggen allen aan de lopende band. Als het weer goed blijft dan zal ik er een tweede broedkamer onder plaatsen om de Demaree methode te kunnen starten.

Dit doe ik niet om een extreem grote honingoogst te behalen, maar om de volkjes snel groot te laten worden zodat ik de beschikking heb over grote hoeveelheden jonge bijen voor koninginnenteelt en versterking van de productievolken, maar als het zo blijft doorgaan sluit ik niet uit dat er ook een aantal volkjes in een eigen grote Nicot kast belanden…


Ook de Nicot kasten op deze stand doen het super! (Geluid aan) Er zitten F1 volkjes van de B101 en B301 van vorig jaar in en deze ontwikkelen zeer snel in het voorjaar!

het weer zit niet erg mee, maar als het even droog is en de temperatuur boven de 10 graden komt dan nemen de dames het er even van om de benen en vleugels te strekken… een heerlijk gezicht en gehoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *